De Danstuin
Cornelis Groenlandstaat 8
1962 TG HEEMSKERK
© foto's Rene Kuipers Votos


HOME | DANSSTIJLEN | PROJECTEN | TARIEVEN | LESROOSTER | DOCENTEN | CONTACT


Lesomschrijvingen:


Kidsdance
Bewegen op muziek, de basis leren van ballet en streetdance zodat de kinderen na de periode een keuze kunnen maken voor een bepaalde stijl. Leren dansen op een speelse manier. Het ritme voelen van de muziek en de bewegingen langzaam eigen maken. Ook is er aandacht voor de motoriek van de kinderen. Dit alles in hun eigen fantasiewereld. 
Ballet/Modern
In deze les zullen wij aandacht geven aan de ballettechnieken en de basis meegeven aan de eerste balletdansvorming. In de moderne lessen zullen wij inspelen op de gevoelswereld van de kinderen en ze dit leren uitdrukken in een dansvorm.  Streetdance:
Bij deze populaire dansvorm dans je op hedendaagse muziek op snel en hoog niveau, het aanleren van echte choreo’s met snelle arm en been bewegingen.
Techniekles Ballet
In de deze les werk je extra aan alle technieken op ballet en modern gebied naast de reguliere les is dit een mooie en goede aanvulling om de choreo’s nog mooier neer te zetten.
Afrodance
In de Afro Dance lessen leer je verschillende bewegingen te maken op swingende afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen. In deze les dans je op traditionele Afrikaanse muziek gemixt met moderne klanken.
Powerdance
Lekker dansen op hedendaagse muziek op een ongedwongen manier. Een heerlijke workout om lekker te bewegen en meteen te werken aan meer energie.
Streetdance/hiphop:
Dansen op Top40 en Hip Hop muziek op hoog en snel niveau. Het aanleren van echte choreografieën met snelle armen en been bewegingen.
Piloxing
Een combinatie van pilates, boksen en dansen, Een intensieve workout waarbij je alle spieren in het lichaam aan het werk zet.
Doensje plus
Dansen/ bewegen op muziek met je baby/ dreumes in een draagdoek en/ of samen met je peuter. Op een ergonomische/ en veilige manier bewegen op leuke kinderen en hedendaagse muziek.
Toneel Musical lessen:
Wij zullen werken aan zelf gemaakte stukken zodat het kind goed tot zijn recht kan komen in zijn of haar eigen belevingswereld toneel is een groot onderdeel van deze les. Ook zal er gezongen en gedanst worden op bestaande musical liedjes.
Show dance
In deze lessen zal er gedanst worden op klassieke en hedendaagse show choreo’s, er wordt gewerkt aan uitstraling, elegantie kortom aan alles om een mooie dans neer te zetten.
Dancehall:
Dancehall is een dansvorm uit Jamaica ontstaan uit Reggae met o.a Hip Hop en R&B muziek. Bij deze dansstijl gebruik je losse bewegingen maar tegelijkertijd gebruik je ook snelle en strakke bewegingen.
Yoga
Een body en mind groepsles met controle op ademhaling, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.
Show dance
In deze lessen zal er gedanst worden op klassieke en hedendaagse show choreo’s, er wordt gewerkt aan uitstraling, elegantie kortom aan alles om een mooie dans neer te zetten.
Dancemix:
Het aanleren van diverse dansvormen staat centraal in deze les. Er wordt gewerkt aan improvisatie, aanvoelen van de muziek en bevorderen van de technieken.


Algemene Voorwaarden